Praktikaliteter 
Tal 


Tal eller andra påhitt meddelas till toastmasterparet Karl & Elina senast den 25 augusti här. Har ni redan anmält så behöver ni ej göra det igen.


Klädkod


Bröllop på ett slott, klä dig flott, kanske i blått! Du väljer. Bruden kör på helvitt. Brudgummen kör svart. Kanske en hatt?

 

Barn

Vigsel och brudskål är öppen för alla oavsett ålder, därefter (från middagen cirka 19.00) önskar vi hålla ett barnfritt bröllop (undandag nyfödda & blombarn) om det går, vi förstår att tider som dessa kan försvåra och vi ser hellre att ni kommer med barn än inte alls, så prata med oss om så är fallet. 


Logi Kronovalls Slott


Spendera helgen med oss på slottet! Vi checkar in på fredagen. Alla som vill och kan, får mer än gärna spendera hela helgen med oss. Det finns gott om rum, så vi räknar med att alla som vill får plats!  

Boka rum - det finns inget "sista datum" utan det går bra att boka rum ganska nära inpå den 26/9, med fördel görs det senast i slutet av juli eller början av augusti för att inte gå miste om ett rum. Bokning sker genom ett mail till info@kronovall.se eller samtal till slottet: 0417-19710. 

Pris för en natt på slottet är 1890:-/dubbelrum & 1590:-/enkelrum, inklusive frukost. Vid bokning av två nätter för våra gäster, kostar andra natten 1000:-, inklusive frukost.

Ange koden annadanielgettingmarried.

 

Fredagen!


För de som kommer på fredagen blir det lite umgänge med middag på kvällen, gemensam frukost och kanske en slottspromenad! Mer information kring fredagens enkla men trevliga middag kommer när vi närmar oss. Givetvis är alla välkomna på fredagen, oavsett om man bor på slottet eller ej. Vi kommer eventuellt att begära in O.S.A. för fredagens middag, till självkostnadspris, vid senare under sommaren. Ingen panik med det nu tänker vi, då vi vill ge möjlighet till alla att boka rum och planera eventuell resa och så vidare i lugnan ro. Gåvor

Den finaste gåvan vi kan få är att ni tackar ja till denna inbjudan. Om ni ändå skulle vilja ge oss något blir vi glada av ett bidrag till vår bröllopsresa (?) som var planerad till Amalfikusten, nu vet vi ej när vi kommer dit - men dit ska vi en vacker dag på bröllopsresa!  

 

Transport


Transport till och från kyrkan sker på egen hand. Mellan Rörums kyrka och Kronovalls Slott är det cirka 15 minuters körväg, samåk gärna med annan gäst från slottet, det kommer köra ett flertal bilar. Behöver ni taxi (vi hoppas dock att så många som möjligt passar på att bo på slottet och kan samåka) kan det förbokas här:

Taxi Österlen 0414-17777
Taxi Simrishamn 0414-10883 
Kiviks taxi 0414-700 98


#annadanielgettingmarried

Fotografera och filma så mycket ni vill - när ni vill, lägger ni upp bilder på Instagram får ni jättegärna tagga oss eller använda #annadanielgettingmarried, mest för att vi då kan spana på bilderna efter bröllopet. Ännu bättre, om ni vill kan ni skicka oss bilder (Anna: 073 037 71 10). Österlentips!


Första gången på Österlen? Välkomna till (enligt Anna... men hon behövde inte övertyga Daniel länge...) en av Sveriges vackraste platser. Enligt Kronovall är detta helgen då det är som vackrast på Österlen och det händer även en hel del kul! 

På Österlen finns det måååånga smultronställen. Något för alla. Det är pittoreskt, vackert, gott, avslappnat... det är... alldeles... alldeles underbart. Rörum är ett sådant ställe, har ni tid över under helgens festligheter så rekommenderar vi ett besök till Knäbäckshusen (förmodligen Sveriges vackraste strand), vandra upp på Stenshuvud, ät crépes på Franskans Crêperie, eller rökt fisk på Buhres. Denna helg har ni tur, det är nämligen äppelmarknaden, så passa på att kolla in den stora äppeltavlan i Kivik!

Önskar ni få specifika tips kan ni alltid fråga bruden hon är uppvuxen på Österlen och har ganska bra koll på goda ställen att besöka. På denna sida finns också en massa bra tips!Frågor eller funderingar?


Vänligen kontakta toastmasterparet.